IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

Прва интерна научна конференција ИХТМ - „ИХТМ - Корак у искорак“

 

У четвртак, 14. децембра, одржана је Прва интерна научна конференција Универзитета у Београду – Института за хемију, технологију и металургију – Института од националног значаја за Републику Србију, под називом „ИХТМ - Корак у искорак“.

Једнодневни скуп је одржан у свечаној сали хотела Југославија, на ком су научници запослени у овом Институту представили своје научне резултате остварене у овој календарској години као и своје научне, иновационе и пројекте сарадње са привредом, а представљене су и две старт-уп компаније које послују у саставу овог Института.

Овом приликом уручене, су награде најуспешнијим истраживачима и похвале запосленима за изузетан допринос развоју Института за хемију, технологију и металургију.

Овом скупу присуствовали су и чланови Управног одбора Института за хемију, технологију и металургију, представници Министарства науке, технолошког развоја и иновација, Међународног саветодавног одбора, , експерткиња Светске банке, представници Универзитета у Београду – Хемијског факултета, Универзитета у Београду –Технолошко-металуршког факултета, Српског хемијског друштва, Фонда за науку Републике Србије, јединице за управљање SAIGE пројектом и Заједнице института Србије.

Прва интерна научна конференција Института за хемију, технологију и металургију одржана је под покровитељством Пројекта акцелерације иновација и подстицања раста предузетниства у Републици Србији (Serbia Accelerating Innovation and Entrepreneurship Project – SAIGE). SAIGE пројекат, који спроводи Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије уз партнерство са Светском банком и Европском унијом, даје подршку трансформацији научних института у Србији, међу којима је и ИХТМ. Током прве године трансформације ИХТМ, кроз SAIGE пројекат унапређени су многи организациони и комуникациони процеси, основана је Канцеларија за пројекте и међународну сарадњу ИХТМ и Тело за трансфер технологије ИХТМ. Први резултати трансформације се огледају у већој стопи успешности у добијеним компететивним пројектима у односу на претходне године, као и повећана сарадња са привредом укључујући и консултантске услуге. Позитивни ефекти трансформације посебно се огледају у јачању мотивације запослених и бољег међусобног повезивања чији је исход између осталог и догађај „ИХТМ - Корак у искорак.“

Спонзори овог скупа биле су и компаније Analysis и Novos.

 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20