IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

SAIGE пројекат - посета Међународног институционалног саветника

 

У четвртак, 25.01.2024. наш институт је посетио Међународни институционални саветник ИХТМ у оквиру САИГЕ пројекта трансформације ИХТМ и експерт Светске банке др Richard Adams.

У оквиру посете одржан је срдачан и конструктиван састанак са Трансформационим тимом ИХТМ. Нашем цењеном госту је представљен прогрес нашег института током прве године трансформације, а дискутовани су и планови за наредни период. Током састанка дат је осврт, између осталог, на успехе нашег института током 2023 године, на позитивне ефекте трансформације у јачању мотивације запослених и бољег међусобног повезивања, на прву интерну конференцију „ИХТМ - Корак у искорак,“ као и на управо завршен интерни позив за иновативне пројекте „Доказ концепта.“ Др Richard Adams је такође дао значајне савете за стратешки развој нашег института. Др Richard Adams је посетио и неке од лабораторија у којима раде наши истраживачи и тиме нас још боље упознао.

Посета је била јако успешна и сви се радујемо наставку међусобне сарадње и наредним корацима у нашој трансформацији.

SAIGE пројекат (Serbia Accelerating Innovation and Growth Entrepreneurship Project), се реализује и финансира кроз партнерство Републике Србије, Светске банке и Европске уније, и даје подршку трансформацији научних института у Србији, са циљем развоја и улагања у науку, технолошки развој и иновације.

 

01
02
03
04
05
06