IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

Poziv za učešće na konferenciji „UNIFood” koja će se održati 5. i 6. oktobra 2018. u Kapetan Mišinom zdanju

Drage kolege,

Rektorat Univerziteta u Beogradu povodom proslave godišnjice osnivanja i velikog uspeha, 35-og mesta na Šangajskoj listi za 2017. godinu u oblasti Nauke o hrani i prehrambene tehnologije (http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/food-science-technology.html)

organizuje dvodnevnu konferenciju na kojoj će biti prikazani naučni radovi iz obalasti Nauke o hrani i prehrambene tehnologije. Program konferencije možete pogledati na internet prezentaciji http://unifood.rect.bg.ac.rs/

Istraživači IHTM-a dali su značajan doprinos ovom uspehu našeg Univerziteta.

Od ukupnog broja radova objavljenih u naučnim časopisima sa SCI liste u oblasti Nauke o hrani i prehrambene tehnologije u periodu od 2011. do 2015. godine 10 % rezultat su rada istraživača IHTM-a.

Pozivamo Vas da učestvujete na konferenciji, svojim prisustvom, usmenim ili poster prezentacijama vaših istraživanja doprinesete da svi skupa budemo još uspešniji. Registraciju možete obaviti putem poveznice http://unifood.rect.bg.ac.rs/reg-form.php

Konferencija je sa međunarodnim učešćem, zato pozovete i vaše saradnike iz inostranstva da dođu i predstave svoja istraživanja i upoznaju naš Univerzitet.

Simbolična kotizacija iznosi 1 dinar (ili 1 evro cent za istraživače iz inostranstva) za svaku godinu od osnivanja univerziteta 1808. godine.

Plan je da konferencija nastavi rad i naredne godine. Očekujemo da tada konferenciju nastave svojim angažovanjem u naučnom odboru kolege NS ili VNS IHTM-a.

Miroslav Novaković
Uroš Anđelković
Ovogodišnji članovi naučnog odbora “UNIFood“ iz IHTM-a