IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

Споразум шест института од националног значаја

Шест института од националног значаја за Републику Србију удружили су се и потписали споразум о научној и пословно-техничкој сарадњи. Документ су потписали директори свих шест акредитованих института од националног значаја за Републику Србију: Институт за физику у Београду, Институт за биолошка истраживања "Синиша Станковић", Институт за хемију, технологију и металургију, Институт за ратарство и повртарство, Институт за нуклеарне науке "Винча" и Институт за медицинска истраживања.

Споразум је закључен на пет година и њиме се озваничава постојећа сарадња и ствара основа за њено проширивање и унапређење, уз уважавање међусобних интереса, дефинише се заједнички рад на планирању и реализацији научних програма кроз учешће истраживача из ових установа, заједничко коришћење опреме у те сврхе, као и презентација постигнутих резултата. Циљ споразума је и да ојача друштвену релевантност природних наука.

Споразум о научној и пословно-техничкој сарадњи шест института од националног значаја за Републику Србију је пропраћен у великом броју медија, као што су: National Geographic Srbija (https://www.nationalgeographic.rs/vesti/15322-sporazum-sest-instituta-od-nacionalnog-znacaja.html), N1 (http://rs.n1info.com/SciTech/a605780/Udruzilo-se-sest-instituta-od-nacionalnog-znacaja-za-Srbiju.html), Данас (https://www.danas.rs/drustvo/potpisan-sporazum-o-saradnji-sest-instituta-od-nacionalnog-znacaja/), Радио-телевизија Војводина (https://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/sporazum-o-saradnji-sest-instituta-od-nacionalnog-znacaja_1130828.html)