IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

Обавештење – нови позиви Фонда за науку Републике Србије

Фонд за науку Републике Србије расписао је два нова позива за пријаве предлога пројеката у оквиру програма „Зелени програм сарадње науке и привреде“ и „Програм ПРИЗМА“.

„Зелени програм сарадње науке и привреде“ је намењен реализацији примењених истраживања која ће имати значај за привреду и утицати на смањење загађења животне средине. Пријаве пројеката на овај јавни позив подносе се у електронској форми, најкасније до 12. септембра 2022. године до 15 часова по средњоевропском времену. Детаљи позива се могу наћи на линку.

„Програм ПРИЗМА“ се реализује у оквиру шест потпрограма за развој научних истраживања у следећим научним областима: 1) природне науке и математика, 2) техничко-технолошке науке, 3) биотехничке науке, 4) биомедицинске науке, 5) вештачка интелигенција и 6) друштвене и хуманистичке науке. Пријаве пројеката на овај јавни позив подносе се у електронској форми, најкасније до 15. септембра 2022. године до 15 часова по средњоевропском времену. Детаљи позива се могу наћи на линку.

fondzanauku