IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

Посета представника Фонда за науку Републике Србије ИХТМ-у

 

У уторак 13/02/2024, наш институт посетили су представници Фонда за науку Републике Србије предвођени директорком др Милицом Ђурић-Јовичић. Састанку су присуствовали и менаџерка за програме и пројекте Ана Стевановић Здравев, запослени сектора за програме и пројекте задужени за праћење пројеката у оквиру програма ИДЕЈЕ, помоћници директорке ИХТМ-а др Дејан Опсеница, др Предраг Банковић, др Дана Васиљевић Радовић, др Владимир Панић, руководилац Канцеларије за пројекте и међународну сарадњу ИХТМ др Владан Ћосовић, Ана Радуловић и Бранко Ћирковић из правне службе ИХТМ. Састанку су такође присуствовали и руководиоци пројеката који се реализују на ИХТМ-у, а који су финансирани у оквиру програма Фонда за науку. На састанку су представљене активности Фонда за науку, досадашњи резултати и планови, као и анализа пролазности и успеха који су остварили истраживачи са ИХТМ.

Пре овог састанка представници Фонда за науку су са експертима Светске банке за етику и заштиту животне средине реализовали и надзорну посету истраживачком тиму TMMagCat којим руководи др Матија Златар, научни саветник ИХТМ-а. У оквиру ове надзорне посете утврђено је да су кључна опрема, потрошни материјал, као и сви сегменти који се користе при раду, у складу са прописаним нормама.

ИХТМ је до сада конкурисао са 134 предлога пројеката на позиве Фонда, у оквиру девет програма. За финансирање је одобрено 27 пројеката, а ИХТМ је носилац на 14 пројеката, док је на 13 пројеката партнерска институција. У оквиру 27 пројеката, износ одобрених средстава за ИХТМ износе 279.3 милиона динара (2,36 милиона евра).

Овај пријатан састанак је био прилика за директну размену искустава и идеја везаних за имплементацију текућих пројеката, као и за будуће позиве и програме Фонда за науку.

  

Fzn1
Fzn2