IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

Poseta predstavnika Fonda za nauku Republike Srbije IHTM-u

 

U utorak 13/02/2024, naš institut posetili su predstavnici Fonda za nauku Republike Srbije predvođeni direktorkom dr Milicom Đurić-Jovičić. Sastanku su prisustvovali i menadžerka za programe i projekte Ana Stevanović Zdravev, zaposleni sektora za programe i projekte zaduženi za praćenje projekata u okviru programa IDEJE, pomoćnici direktorke IHTM-a dr Dejan Opsenica, dr Predrag Banković, dr Dana Vasiljević Radović, dr Vladimir Panić, rukovodilac Kancelarije za projekte i međunarodnu saradnju IHTM dr Vladan Ćosović, Ana Radulović i Branko Ćirković iz pravne službe IHTM. Sastanku su takođe prisustvovali i rukovodioci projekata koji se realizuju na IHTM-u, a koji su finansirani u okviru programa Fonda za nauku. Na sastanku su predstavljene aktivnosti Fonda za nauku, dosadašnji rezultati i planovi, kao i analiza prolaznosti i uspeha koji su ostvarili istraživači sa IHTM.

Pre ovog sastanka predstavnici Fonda za nauku su sa ekspertima Svetske banke za etiku i zaštitu životne sredine realizovali i nadzornu posetu istraživačkom timu TMMagCat kojim rukovodi dr Matija Zlatar, naučni savetnik IHTM-a. U okviru ove nadzorne posete utvrđeno je da su ključna oprema, potrošni materijal, kao i svi segmenti koji se koriste pri radu, u skladu sa propisanim normama.

IHTM je do sada konkurisao sa 134 predloga projekata na pozive Fonda, u okviru devet programa. Za finansiranje je odobreno 27 projekata, a IHTM je nosilac na 14 projekata, dok je na 13 projekata partnerska institucija. U okviru 27 projekata, iznos odobrenih sredstava za IHTM iznose 279.3 miliona dinara (2,36 miliona evra).

Ovaj prijatan sastanak je bio prilika za direktnu razmenu iskustava i ideja vezanih za implementaciju tekućih projekata, kao i za buduće pozive i programe Fonda za nauku.

 

Fzn1
Fzn2