IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

Представници Одбора за родну равноправност ИХТМ-а учествовали на међународној радионици Хоризон 2020 пројеката LeTSGEPs и MINtheGEPs

Један од циљева развоја нашег института је повећање учешћа истраживача у међународним, пре свега ЕУ програмима као што је Хоризон Еуропе. Креирање и примена квалитетног Плана за достизање родне равноправности (ПРР) су међу основним предусловима за учешће у овим пројектима.

Представници одбора Татјана Шолевић Кнудсен, научна саветница, Милош Ћирић, виши научни сарадник и млађе колегинице Бранка Лончаревић, научна сарадница и Катарина Антић, истраживачица приправница, присуствовали су радионици коју су организовали Математички Институт САНУ и Електротехнички факултет у Београду у сарадњи са партнерима из иностранства. Радионица је одржана у Великој Сали Српске Академије Наука и Уметности, 20 јуна 2022. године.

LeTSGEPs пројекат би требало да ојача финансијске ресурсе за постизање родне равноправности партнерских институција. MINtheGEPs пројекат се такође фокусира на развој Планова за достизање родне равноправности, али и на прикупљање података на макро, мезо и микро нивоима. Повезивање са институцијама које су учесници ових Х2020 пројеката може помоћи истраживачима и особљу ИХТМ у бољој имплементацији ПРР.

Више информација можете наћи на интернет страницама ових пројеката:
www.letsgeps.eu и www.mindthegeps.eu

Одбор за родну равноправност ИХТМ, јун 2022.

IMG 20220620 135343