IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

Снимак предавања - „Практични аспекти отворене науке – размишљања једног хемичара”

У среду 8. фебруара 2023. године са почетком у 16.00 др Матија Златар, научни саветник Института за хемију, технологију и металургију (ИХТМ) одржао је онлајн предавање на српском језику под насловом „Практични аспекти отворене науке – размишљања једног хемичара”. Предавање је организовала Заједнице отворене науке Србије.

У оквиру ове презентације представљен је институционални репозиторијум ИХТМ-а, ЦеР. На примеру TMMagCat пројекта представљено је како се репозиторијум може искористи за дисеминацију резултата пројеката финансираних од стране Фонда за науку Републике Србије.

Информације о предавању су доступне на Заједница отворене науке Србије - ПРЕДАВАЊЕ: Практични аспекти отворене науке – размишљања једног хемичара (опен.ац.рс). Презентација и резиме предавања су доступни на Зенодо платформи: https://doi.org/10.5281/zenodo.7622387,   као и ЦеР-у: Резиме предавања: "Практични аспекти отворене науке – размишљања једног хемичара" (bg.ac.rs) и Предавање: "Практични аспекти отворене науке – размишљања једног хемичара" (bg.ac.rs).

Снимак предавања: