IHTM PLAVI
Универзитет у Београду
Институт за хемију, технологију и металургију
Институт од националног значаја за Републику Србију

grb BUУниверзитет у Београду

ИХТМ на Ерасмус+ недељи обуке у Немачкој

 

У периоду од 10-14.06.2024. године, др Владан Ћосовић, руководилац Канцеларије за пројекте и међународну сарадњу ИХТМ-а, учествовао је на International Staff Training Week u organizaciji International Center Clausthal, Clausthal University of Technology, Clausthal-Zellerfeld, Немачка.

Ова мобилност, реализована кроз Ерасмус+ програм, обухватала је обуку о SMART (Sustainable, Mobile, Aware & Resilient) приступу пословања универзитета и научних институција, као и о мобилности и међународној сарадњи. Др Ћосовић је током овог догађаја успоставио значајне контакте са колегама из канцеларија за међународну сарадњу 10 универзитета из 7 земаља (Немачка, Пољска, Чешка, Румунија, Турска, Тајван и Бразил).

Посебно су значајни били билатерални разговори са Dr.-Ing. Heike Schröder, руководиоцем службе за подршку истраживањима (Head of Research Service, Clausthal University of Technology) и Astrid Abel, директорком Klaustal (Director of International Center Clausthal (IZC), Clausthal University of Technology), о организацији и пословању њихових служби. Разговарано је о могућностима за успостављање међусобне сарадње, о чему је показано обострано интересовање.

 

01
02
03