IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

IHTM na Erasmus+ nedelji obuke u Nemačkoj

 

U periodu od 10-14.06.2024. godine, dr Vladan Ćosović, rukovodilac Kancelarije za projekte i međunarodnu saradnju IHTM-a, učestvovao je na International Staff Training Week u organizaciji International Center Clausthal, Clausthal University of Technology, Clausthal-Zellerfeld, Nemačka.

Ova mobilnost, realizovana kroz Erasmus+ program, obuhvatala je obuku o SMART (Sustainable, Mobile, Aware & Resilient) pristupu poslovanja univerziteta i naučnih institucija, kao i o mobilnosti i međunarodnoj saradnji. Dr Ćosović je tokom ovog događaja uspostavio značajne kontakte sa kolegama iz kancelarija za međunarodnu saradnju 10 univerziteta iz 7 zemalja (Nemačka, Poljska, Češka, Rumunija, Turska, Tajvan i Brazil).

Posebno su značajni bili bilateralni razgovori sa Dr.-Ing. Heike Schröder, rukovodiocem službe za podršku istraživanjima (Head of Research Service, Clausthal University of Technology) i Astrid Abel, direktorkom Internacionalnog Centra Klaustal (Director of International Center Clausthal (IZC), Clausthal University of Technology), o organizaciji i poslovanju njihovih službi. Razgovarano je o mogućnostima za uspostavljanje međusobne saradnje, o čemu je pokazano obostrano interesovanje.

 

01
02
03