IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

Osnivački sastanak Zajednice otvorene nauke Srbije

Poštovana/Poštovani,

Rešili smo da osnujemo Zajednicu otvorene nauke Srbije kako bi smo promovisali otvorenu nauku i omogućili razmenu iskustava putem članstva i preko veb portala koji je trenutno u izradi.

Prva zajednica ovog tipa je osnovana pri Univerzitetu u Utrehtu u Holandiji. Članstvo u zajednicama je otvoreno (nema i neće biti članarine) i svi su dobrodošli da se priključe ili da koriste materijale koji će biti javno dostupni. Promotivni video Zajednica otvorene nauke je dostupan na https://vimeo.com/510808878.

Naziv skupa: Osnivački sastanak Zajednice otvorene nauke Srbije

Vreme: 2. novembar 2021 od 11.00 časova u maksimalnom trajanju od 60 minuta

Mesto: Zoom, https://us06web.zoom.us/j/84736694311?pwd=S0FpTkJmNkg3bG9HeGdVUzBvcXkvQT09 (Meeting ID: 847 3669 4311, Passcode: 800311)

Cilj sastanka: predstavljanje Zajednice otvorene nauke Srbije sa ciljevima i planovima, poziv svima koji žele više da se uključe i diskusija.

U slučaju da ste sprečeni da prisustvujete, a želeli bi ste da se informišete o našim aktivnostima i da nam se priključite, uskoro će biti dostupna obaveštenja na sajtu - https://oscs.open.ac.rs/.  Ovaj poziv slobodno možete proslediti i svojim kolegama za koje mislite da su zainteresovani za otvorenu nauku.

S poštovanjem,
Ispred Osnivačkog tima Zajednice otvorene nauke Srbije
Nadica Miljković i Milica Ševkušić

--

Dr Nadica Miljković, vanredni profesor
Univerziteta u Beogradu - Elektrotehnički fakultet
https://bit.ly/3pvuOvR

--

Milica Ševkušić, bibliotekar
Institut tehničkih nauka SANU
http://www.itn.sanu.ac.rs/milica_sevkusic.html