IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

Snimak predavanja "Prezentacija naučnih rezultata, pisanje i recenziranje naučnog rada: Neophodne akademske veštine"

Usled velikog interesovanja, uz dozvolu autora dr Aleksandra Dekanskog (IHTM), snimak predavanja „Prezentacija naučnih rezultata, pisanje i recenziranje naučnog rada: Neophodne akademske veštine“ koje je održano u organizaciji Elektrohemijske sekcija Srpskog hemijskog društva u sredu 23.02.2022, je dostupno na:

https://www.shd.org.rs/index.php/eh-sekcija-februar-2022
https://www.youtube.com/watch?v=FNlmQD_XpfA

 „Ovo predavanje namenjeno je pre svega mladim istraživačima, ali i svima koji žele da osveže ili dopune svoja znanja o ovim veštinama. Predavač je pored prikaza najvažnijih principa i pravila, na osnovu dugogodišnjeg iskustva stečenog radom u uređivačkim odborima nekoliko naučnih časopisa i uređivanja velikog broja zbornika radova, ukazao na najčešće greške i propuste, i dao korisne savete, pre svega za unapređenje veština pisanja i recenziranja radova. Nisu zanemarene ni usmene i posterske prezentacije rezultata naučnih istraživanja.

Deo predavanja je posvećen etičkim normama, vrednovanju i prepoznavanju značaja recenziranja, a u okviru toga kratko su predstavljene i neke WEB platforme namenjene recenzentima i njihovoj vidljivosti u svetu nauke.“