IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

Poziv na konferenciju - 10. Svetska konferencija o fizičko-hemijskim metodama u dizajnu i razvoju lekova

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo konferencije 10th World Conference on Physico Chemical Methods in Drug Discovery and Development i 6th World Conference on ADMET and DMPK koje će istovremeno biti održane u okviru jubilarnog 10. skupa Međunarodne asocijacije fiziko-hemičara (International Association of Physical Chemists – IAPC). Konferencije će biti održane u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu u periodu 4-6. septembar 2023. godine u organizaciji IAPC-a i Univerziteta u Beogradu – Hemijskog fakulteta.

Konferencije okupljaju naučnike i istraživače sa univerziteta i iz farmaceutskih kompanija iz svih delova sveta u cilju prezentacije originalnih naučnih istraživanja, razmene iskustava i diskusije o novim izazovima u dizajnu i razvoju lekova. Na konferencijama će biti prikazana najnovija dostignuća u razvoju i primeni fizičko-hemijskih metoda značajnih za proces dizajna i razvoja lekova. Neki od vodećih svetskih eksperata iz oblasti potvrdili su dolazak u Beograd.

Letnja škola pod nazivom 6th European Summer School on Drug Development u trajanju od dva dana (2-3. septembar 2023), a namenjena prvenstveno studentima i mladim istraživačima, ali od koristi svima koji su zainteresovani za oblast, biće održana na Univerzitetu u Beogradu – Hemijskom fakultetu kao uvod i teorijska osnova za konferenciju.

Detaljne informacije o konferencijama i letnjoj školi dostupne su na internet stranici: https://www.iapchem.org/index.php/iapc-10-home 

Kako se ovakav skup prvi put održava u Srbiji, nadamo se da ćete prepoznati njegovu važnost i uzeti učešće u njegovom radu. Zadovoljstvo će, verujemo, biti obostrano.

Lokalni organizacioni odbor i
dr Tatjana Verbić, vanredni profesor
Univerzitet u Beogradu – Hemijski fakultet
Predsednik međunarodnog naučnog i organizacionog odbora
i lokalnog organizacionog odbora

10meeting