IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

SAIGE projekat - poseta Međunarodnog institucionalnog savetnika

 

U četvrtak, 25.01.2024. naš institut je posetio Međunarodni institucionalni savetnik IHTM u okviru SAIGE projekta transformacije IHTM i ekspert Svetske banke dr Richard Adams.

U okviru posete održan je srdačan i konstruktivan sastanak sa Transformacionim timom IHTM. Našem cenjenom gostu je predstavljen progres našeg instituta tokom prve godine transformacije, a diskutovani su i planovi za naredni period. Tokom sastanka dat je osvrt, između ostalog, na uspehe našeg instituta tokom 2023 godine, na pozitivne efekte transformacije u jačanju motivacije zaposlenih i boljeg međusobnog povezivanja, na prvu internu konferenciju „IHTM - Korak u iskorak,“ kao i na upravo završen interni poziv za inovativne projekte „Dokaz koncepta.“ Dr Richard Adams je takođe dao značajne savete za strateški razvoj našeg instituta. Dr Richard Adams je posetio i neke od laboratorija u kojima rade naši istraživači i time nas još bolje upoznao.

Poseta je bila jako uspešna i svi se radujemo nastavku međusobne saradnje i narednim koracima u našoj transformaciji.

SAIGE projekat (Serbia Accelerating Innovation and Growth Entrepreneurship Project), se realizuje i finansira kroz partnerstvo Republike Srbije, Svetske banke i Evropske unije, i daje podršku transformaciji naučnih instituta u Srbiji, sa ciljem razvoja i ulaganja u nauku, tehnološki razvoj i inovacije.

 

01
02
03
04
05
06