IHTM PLAVI
Univerzitet u Beogradu
Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju
Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju

Interni vebinar Kancelarije za projekte i međunarodnu saradnju – Procedura prijave i realizacije projekata (11.10.2024.)

 

Kancelarija za projekte i međunarodnu saradnju je 11. oktobra održala interni vebinar kom su prisustvovala 52 učesnika. Vebinar je otvorio rukovodilac Kancelarije, koji je zaposlene upoznao  sa Pravilnikom o postupku podnošenja prijava i procedurama za realizaciju naučno-istraživačkih projekata. Nakon toga, Dragana Zlatović, rukovodilac Odeljenja za nabavke,  predstavilа je procedure nabavke robe i usluga. Na kraju, Katarina Milanović je izložila osnovna pravila finansijskog upravljanja za naučno-istraživačke projekte.

Razumevanje propisa i procedura obezbeđuje efikasnije i tačnije projektne predloge, što povećava šanse za obezbeđivanje finansiranja i uspešnu realizaciju projekata. Pored toga, uvid u nabavke i finansijsko upravljanje će pomoći u optimizaciji administracije tekućih i budućih projekata, obezbeđujući usklađenost sa institucionalnim i donatorskim zahtevima.

 

1
3
4
7